Utställning 3 - 21 december på GARAGET

För öppettider se: http://malmo.se/garaget

 

 

FILMVISNING I SAMBAND MED VERNISSAGE

 

14 december

 

 

 

FRÅN GRIOT TILL RASTAFARI

 

Jenny visar fotoutställningen "Från griot till rastafari" på Garaget i Malmö i december. Bilderna är tagna i södra Senegal och har tema "berättande och musik".

I samband med utställningen kommer man även att kunna se tygmålningar som barn på det kreativa centret Outouka i Kafountine, Senegal har skapat.

 

 

ST LOUIS BLUES - MUSIKALFILM FRÅN SENEGAL

Regi: Dyana Gaye / Senegal 2009 / 48 min

 

På en dammig parkeringsplats i Dakar väntar sex passagerare och en trött chaufför otåligt på att en sjunde ska dyka upp, så att de kan komma iväg på sin färd mot Saint Louis. Så plötsligt bryter en av resenärerna ut i en irriterad sång - "kom då, nångång, så vi får åka!" Och filmen förvandlas till något så oväntat som en blandning mellan sång och dansfilm à la Jacques Demys franska femtiotal och en roadmovie i dagens Senegal. En smått hisnande film som får smilbanden att röra sig i takt med musiken.

 

 

PROGRAM 6 MAJ

På VIKTORIATEATERN, S. Förstadsgatan 18 Malmö

Kl. 19:00

Biljettpris: 60 kr Ej förköp

 

 

 

LIVEMUSIK

 

FOTOUTSTÄLLNING

 

LJUDDOKUMENTÄR

TAXI SISTER

Theresa Traoré Dahlberg / Sverige 2011 / 20 min

 

Taxi Sister är en dokumentär skildring av den kvinnliga taxichauffören Bourys vardag i Dakar, Senegal. Som kvinna bakom ratten lever hon ett fartfyllt liv med påtaglig vardagsdramatik och hon brottas dagligen med samhällets syn på hur en kvinna förväntas vara.

 

Filmen bygger på ett projekt med samma namn, Taxi Sister, som startade i Senegal 2007, som ett initiativ från staten för att uppmuntra kvinnliga entreprenörer. Tio kvinnor valdes ut, de fick ta transportkörkort och erhöll en bil på avbetalning. Idag finns det 15 kvinnliga taxichaufförer på Dakars gator, men det är fortfarande inte mycket jämfört med de 15 000 taximännen.

 

 

DUON SOUSOU & MAHER CISSOKO

 

FOTOGRAFEN JENNY LJUNGGREN

 

JOURNALISTEN KAROLINA JEPPSON