PROGRAM 2007

På VIKTORIATEATERN S. Förstadsgatan 18 Malmö

ALI FARKA TOURÉ

Regi: Marc Huraux / Frankrike 1999 / 53 min

 

Ali Farka Touré "Afrikas John Lee Hooker" är även lantbrukare i Timbuktu och borgmästare i Niafunké. Ett kärleksfullt och nyfiket porträtt av en man som sen albumet Talking Timbuktu 1994 nominerats till och vunnit flera Grammisar.

 

Fans från hela världen sörjde hans bortgång i mars 2006. Filmen blandar delar av Ali Farka Tourés vardag med klipp från konserter.

 

 

 

Detta hände också:

 

 

FEBRUARI

Africa Flash deltog i Music Doc, musikdokumentär festival, med 5 filmer.

Två av styrelseledamöterna reser till Ouagadougou i Burkina Faso för att delta i Afrikas största och äldsta filmfestival, Fespaco. Ett hundratal filmer av högsta kvalitet visades. Africa Flash såg ca 20 lång- och kortfilmer under festivalveckan. Behållningen var mycket stor och filmerna som setts kommer att utgöra grundplåten till kommande evenemang.

 

SOMMAREN

Förberedelse inför Malmöfestivalen där Africa Flash bidrog med två filmer till filmtältet under Malmöfestivalen.

 

HÖSTEN

Under hösten har studiecirklar anordnats om afrikansk film och kultur i allmänhet. Africa Flash stod för invigningsfilmen på ARF, antirasistiska filmdagar i Malmö, samt ett seminarium i samband med filmvisningen.

Under hösten inleddes ett samarbete med Folkets Bio. Samarbetet går ut på att Africa Flash visar ett antal afrikanska filmer i den regelbundna verksamheten på Panora i Malmö. Filmval, kontraktering och planeringsmöten hölls under hela hösten.